17 Şubat 2008 Pazar

ZEYTİNLİ AÇMA

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 40 gr. yaş maya
  • yarım su bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
  • yarım paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • aldığı kadar un
  • 250 gr. zeytin

Hazırlanışı

Şeker ve yumurtayı çırpıp, ılık suda erittiğimiz mayayı ekliyoruz.Sonra diğer malzemeleri katıp ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru kabarmaya bırakıyoruz.Bu arada zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp robatta çekiyoruz.Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp margarinle ince bir şekilde açıyoruz,zeytin koyup rulo yapıyoruz.Simit şekli verip tepsiye diziyoruz yumurta sarısı sürüp, çörek otu ya da susam serpip 200 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: